Söndags tur med Borgholms CK

Klockan 9 samling, vi blev 6 deltagare i den kylslagna men soliga morgonen. Målet för dagen var cirka 10 mil och ett fikastopp. Vi rullade över till östra sidan av ön fast lite sicksackande blev det allt. Snart hade jag blivit varm och tempot var precis lagom på de morgonblöta vägarna. Körde premiärtur med SKS skärmarna och de fungerade perfekt. I de skuggiga partierna var det en tendens till is på vägbanan. Räpplinge, Sättra och så Karumsvägen innan vi svängde österut igen.
Lite skitigt men inte så farligt
Vedbygatan över till Långlöt, sedan en avstickare tillbaka in mot Dyestad. Vidare ner till Vanserum och Bäck. Innan det blev raka spåret ner till fikat i Gårdby. En trevlig avslappnad stund med lite gott att äta och mycket prat. Efter stoppet blev det till att arbeta upp tempen igen då jag kallnat till i de lite svettiga kläderna. Nu arbetade vi oss över till Skogsby via Dörby och Torslunda. Efter skogsby började jag bli lite sliten och hade svårt att hålla pulsen nere på en bekväm nivå. Fick slita lite och äta en banan för att få lite mer energi. Genom Färjestaden och sedan Strandvägen upp till Glömminge. Tur att vi kunde turas om att ligga framme och dra för annars hade jag nog fått ta taxi hem. Men piggnade till och benen kom igång igen nu var det mer skulderpartiet som sa ifrån och ömmade efter 3 timmar i sadeln. Spjutterumsvägen till Dyestad och sedan till Sättra via Kvisttorpsvägen. Lindby och sedan hemåt nu rejält sliten men bet ihop och hängde på. Skönt när vi kom åter Borgholm och vi sa adjö och tackade för en givande dag på hojarna. Kul att cykla i grupp och få lite draghjälp när man blev klen. Hoppas på fler liknande rundor framöver. Tack Tomas, Carl-Johan, Lars-Erik, Niklas och Markus. Tyvärr inga bilder från rundan, får bli nästa gång. Det blev nästan 11 mil och fika så det gick som planerat ungefär.

Naturspaning: Svårt att hinna spana så mycket runt när man cyklar i grupp men hann se mängder med tranor och en hel del rådjur. En örn i Dörby annars mest vipor och gäss. 

Kommentarer