Fortsätt till huvudinnehåll

Halt ute, varmt inne

Det blev en hal historia på hundpromenaden men inga ben brutna och solen sken ju lite då och då i den kalla vinden. Men efter en knäckemacka så gled jag ner i Basementgym för några varv på Watopia i Zwift.
Jagar Dashwood som höll ett bra tempo

Halvvägs in i turen
Körde ganska hårt från början och fick strax sällskap av en Australiensare som höll god fart och jag hängde mest på men försökte hjälpa till med draghjälpen då och då. Blev PR på platta varvet tack vare detta. Andra varvet var jag sliten på och tog det lite lugnare men fick upp farten igen då några cyklister som passerade mig blev mina måltavlor att hålla rygg på. 
Trött och sliten
Det gick väl en stund men sedan var de för starka för mig. Avslutade rundan med en tur runt vulkanen och körde slut på benen ifrån vulkanen och ner tillbaka till starten och målet längs stranden. En bra träning som var kul och underhållande mest hela tiden. Många starka cyklister online idag vilket alltid är roligt.
Vilken rumpa

Ser ju nästan snabb ut
Kom till nivå 10 så nu kan jag köra djungelturen när jag vill, vilket ska bli kul som omväxling. Fast nästa runda får nog bli en uppstyrd sådan men kanske kan hamna ibland djungelruinerna då med. Låste även upp Zipphjulen så nu blir jag blixtsnabb. Nu blir det att jobba i 24 timmar innan jag är hemma igen. 1 timmes träning loggad!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halv club ride

Ville hinna med lite träning innan jobbet och kastade mig in i Zwift och tog första bästa gängtur som fanns. ZSUN club ride på 2 timmar visade det sig och riktigt så mycket tid hade jag inte att disponera över. Fick bli att hänga på halva tiden och sedan hoppa av, vilket blev precis lagom då detta event låg precis på min högsta nivå och jag var rejält kokt de sista kilometerna.
Men fick in cirka 37 km på träningskontot vilket kändes helt okej efteråt. Det ska ju inte vara lätt alltid då kommer jag aldrig bli bättre. Så får nog hoppa på lite flera av dessa utmaningar i framtiden.

Trött snubblade jag in i duschen och sedan lunch och så iväg till jobbet. Soligt och kallt ute och frosthalka bitvis på min cykelväg till jobbet. Återstår att se om det blir träningsvärk imorgon eller inte då jag vaknar. Tack till deltagarna i Zsun club ride för en härligt jobbig timme i Basementgym. 3 varv Watopia in reverse var en av de roligare bansträckningarna jag kört på ett tag.

Bagaren drog mig runt i London

Niklas och jag träffades online i Zwiftvärlden idag för lite cykling. Jag jagade Niklas runt gatorna i London och efter lite drygt en timme var vi båda nöjda med dagens träning. Bagaren följde sin träningsplan och jag bara försökte hänga på så gott det gick.
Annars började det bra då jag skulle hänga på Niklas och mina sensorer hade gått ner i viloläge och jag hamnade en bra bit efter och fick jaga ikapp direkt så det startade inte riktigt som jag hade tänkt. Men sedan var jag nästan som ett plåster på Niklas backhjul. Då han körde sitt träningsprogram fick han hålla takten.

Vi höll ihop nästan hela tiden det var bara när jag körde på ett spurtpris och Niklas la av en superrökare i tunneln innan vi skulle upp mot Fox hill. Fick kämpa mig ikapp medan han pustade efter en maxkörning.
Var ju inte riktigt optimalt när Niklas körde program och jag bara försökte hänga på. Vi får nog testa med ett race där vi kan hjälpa varandra med draghjälp och glada tillrop. Roligare att cykla ihop IRL me…

SST

Sweet spot traing! 24,3 km in på kontot efter en jobbig tur efter ett strängt schema som dök upp i rutan och styrde upp hela passet.

Man ska ligga en bit under max och hålla ett jämnt tempo. Som tur var så skulle man altinera mellan 2 olika watt tal 225 och 245 vilket gjorde att det blev lite variation. Men det var jobbigt de sista omgångarna. 4 ggr på de olika nivåerna och dessutom 5 minuter uppvärmning och 5 minuter nedtramp.

Trötta ben efter en seg runda men den var roligare än jag tippat då jag tänkte det skulle bli trist då jag hade gjort den första 5 minuterna på 245 watt. Men detta var ju bara den korta varianten så när jag blir sugen igen så finns det ju värre program att välja. Nja det var nog lagom för denna gång!

Däremot så har jag svårt att hitta inspiration till bloggen så det kanske blir något annat sätt jag väljer att göra min träning synlig för mig själv. Ska fundera och se vilka alternativ som finns. 

Vimsat runt i London

Körde lite ostrukturerat på Zwift då jag inte fann något race som passade. Men hittade några ryggar att jaga och byte vägval vid några tillfällen för att slippa köra runt, runt. Efter 40 minuter var jag rejält trött men hade ju bestämt mig att träna 1 timme så det var bara att bita ihop och jaga vidare längs Londons gator.

Kunde trampa tiden ut även om jag körde lite lätt på slutet med lågt motstånd. Blir ju tyvärr lite avigt med min spinninghoj då jag trampar lätt och fort så tolkar ju Zwift det som att watten blir hög och att jag kör fort. Men jag vet ju hur det ligger till och vinner inte något på att lura mig själv.


33 km in på träningskontot. Lite halvsega ben men det kommer kännas bra imorgon då jag vaknar. Nu ska ju snön smälta här på Öland så det kan ju bli lite ute cykling. Vi får se hur det utvecklar sig. Hade själv velat ha snön kvar och minus grader ett tag till.