Jakten på D-vitamin

Solen sken och termometern visade på cirka 5 grader plus. Underbart cykelväder trots den byiga vinden från sydväst. Så efter frukost och hundpromenad fick det bli en runda ut i solen. Styrde söderut med solen i ansiktet. Det blev en liten kamp mot vinden och den grisga vägbanan, tur jag har skärmar.
Soligt och fint i Gillsättra
Sedan vid Glömminge styrde jag över mot Runsten. Nu blev det en trevlig medvind i ryggen och det var riktigt behagligt. Fast så här ute på landet visade tempen bara 2-3 grader och det började bli kallt om tårna. Körde hela Mejerivägen ut till östra sidan innan jag svängde norrut. En fantastisk cykling nu ett tag innan benen började bli sega, Men det gick ändå bra ner till Störlinge där jag tog av mot Ö. Sörby för att där svänga in på Ramsättravägen ner till Köpingsvik. Ramsättravägen fick bli en lågkadens sträcka på riktigt tunga växlar. Så det sved lite i låren när jag såg Skolan och svängde hemåt mot Borgholm igen. Härlig motvind sista biten som gjord för att kriga ut det sista ur benen och det fungerade utmärkt. Fick ta fram slangen och spola av en riktigt nergeggad hoj efter turen, själv hade jag klarat mig bra tack vare skärmarna. 500 mil för året passerades också, skål!
Skiner ikapp med solen

Prickiga ben och skoöverdrag
Naturspaning: Viporna är kvar. 19 rådjur var synliga och en del helt orädda då de betade nära vägen vid Kullen. Glador var luftens akrobater denna dag. Soligt och underbart på Öland i november också.

Kommentarer