Fortsätt till huvudinnehåll

Lite kyligare

Hörde av en bussförare på hundmorgonpromenaden att det hade varit minusgrader på östra sidan av ön tidigt på morgonen. Så jag väntade lite innan jag gav mig iväg i solsken och cirka 8 grader på termometern.
Påpucklad på alvaret
Blev att börja i motvinden norrut. Så det gick inte helt av sig själv upp mot Alböke där jag tog av mot Äleklinta och fick en pratstund med Ormögas kameler. Så blev det kustvägen upp till Lofta. En av de finare vägbitarna med underbar utsikt över Kalmarsund.
Kalmarsund
Så blev det att svänga söderut på 136an och ner till Föra och en tänkt medvind som inte ville infinna sig utan det blev lite sidvind från öster. Inte så pigga ben idag heller men det flöt på ner mot Löt och det fick bli att svänga av vid Laxeby tillbaka mot Köpingsvik. Nu blev det lite medvind en stund och jag tog i lite extra och plågade benen lite.
Härliga höstfärger

Bönderna skördar sina åkrar

Fast asfalten är ännu grå
Till min förvåning så blev det motvind igen då jag kom närmare Köpingsvik, ibland blåser det som det vill här på Öland. Kom hem efter lite tempokörning på 136an. Solen värmde skönt på altanen i lä. En underbar runda trots att formen är som bort blåst. Men jag hittar väl den snart.

Naturspaning: Örn, hök, rådjur. Massor av vipor. Betydligt kyligare nu vilket är skönt på sitt sätt. Blev "banan on the go" idag vilket gick bra det med.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En sväng runt Böda och Byrum

Strax efter klockan 9 var jag ute hos Niklas och vi kunde inleda dagens runda som var planerad till Böda och en lunch på Kalk i Löttorp. Hade missljud i cykeln som inte ville försvinna men efter lite meckande blev det lägre och mindre störande. Vi körde ut till Kallegutakorsningen där vi svängde mot Alböke. Höll prat tempo och det rullade på bra i den lite kyliga morgonen. Efter Alböke blev det 136an upp till Södvik och efter kissepaus så blev det rundan ner runt Wikegårds camping. Upp till Lövängsvägen och vidare mot Källa. Fortfarande pigga och solen hade nu börjat värma skönt.
Vid källa fick vi lite motvind och det fortsatte upp till Böda innan vi fick lite medvind då vi svängde av mot Byrum efter 6 mil. Dålig beläggning gjorde resan lite skumpig och armarna fick jobba lite extra. Efter Byrum blev asfalten bättre och vi sken ihop med solen. Strax var vi framme vid Löttorp och Kalk med lite slitna ben och hungriga magar.

Efter lunchen blev det en avstickare ner till Kalmarsund och v…

Trevlig tur med golflunch

Niklas och jag tog en runda upp till Löttorp för att testa ett nytt lunchställe och få lite mil till träningsboken. Vi tog samma väg som senast med en liten ändring då vi tog om vägen runt Äleklinta för att Niklas skulle få testa kustvägen. Varmt och skönt med en gassande sol och ganska svaga vindar. Medvind stor dela av turen upp mot Löttorp. Körde in genom Löttorp och vidare ner till Alvedsjöbodar där det var betydligt svalare då vinden kom insvepande från sundet.
Så vände vi åter in mot ön och siktade på Källatorp för lunch. Golfrestaurangen erbjöd Raggmunkar vilket vi tog båda två. Gott och trevligt hade vi solen och efter kaffet var det dags för oss att rulla vidare. Efter en seg start kom kroppen igång och vi kämpade oss neråt mot Föra där vi tog östrasidan ner mot Tjusby där vi hade planerat svänga åter mot Borgholm.
Nästan hela turen hade pigga ben men i motvinden efter Tjusby så tröt kraften. Kan också ha berott att vi tryckte på rejält på segmentet innan vi svängde av. Men v…

Träning med Niklas

Efter en katastrof förmiddag med strulande tvättmaskin och fingerskada gav jag mig iväg ut till den väntande Niklas. Kom till rondellen där jag kastade en blick bakåt och pang så högg det till i nacken. Tänkte först vända och gå och lägga mig igen och glömma den här dagen. Men så kände jag efter och det gjorde bara ont när jag skulle titta åt höger, så det fick bli en runda ändå. Det blev den vanliga rundan ner till Runsten och sedan över till Karum och tillbaka österut via Sättra och Gärdslösa. För att sedan ta samma väg hem igen över Egby och Öj.
Var lite småkallt först men efter lite körning så var jag varm och benen svarade bättre än väntat då de hade känts stela och stumma efter Alvartrampen. Vi trampade på och njöt av vädret och tystnaden då vi susade söderut. Efter Runsten blev det motvind och det var nu vi fick bekänna färg men det gick hyggligt och tempot droppade inte så mycket. Fast det var segt upp till Karum. Nu fick vi sida med och farten steg igen och vi tryckte på rejä…