100K utan sol

Idag var det inte lika fint väder som igår då jag jobbade. Men efter en skur på morgonen så klarnade det upp lite och slutade regna. Blev en långtur runt Löttorp med omnejd, fika vid Alvedsjöbodar. Mellan tre till fyra grader visade termometern under turen men frös inte, bara lite kall om fötterna.
Vid Alvedsjö
Motvind upp till Löttorp som bitvis var 10 m/s eller mer i byarna. Det gick inte fort men var jobbigt. Körde gamla vägen efter Södvik och förbi Lövängarna sedan blev det cykelbanan sista biten efter Källa innan jag fick fika vid kusten vid ett vågigt Kalmarsund. Stod och spanade ut över vattnet och Blåjungfrun som syntes ganska bra i grå diset.
Kakor är aldrig fel
Efter depåstoppet blev det en runda genom Löttorp och Skriketorp  och Sandby innan jag tog 136an söderut i medvinden. Benen var ganska möra då jag hade haft krampkänning redan efter 3,5 mil men det funkade så länge jag höll igen lite. Stora vägen är ju inte det roligaste men det var glest med trafik så det gick bra ändå. Svängde av vid Djupvik och tog kustvägen ner till Äleklinta för att få ihop 10 mil då jag insett att det skulle diffa med några km annars.
Lite skitigt på vägarna bitvis

Hård cykel på hårdare underlag
Hade räknat rätt och kom hem med några hundra meter till godo på Garminen. Ganska sliten men nöjd med dagens utflykt. Fast solen inte sken så var det trevligt ändå. Min enda undran idag är varför jag inte köpt stänkskärmar tidigare då de är helt underbara när man slipper massor av skit som yr omkring från hjulen.

Naturspaning: Inte så mycket rådjur idag bara 3-4 stycken. Viporna är kvar än. Massor med gäss i luften. Löven har nu riktigt börjat falla av träden överallt. Men Öland är vackert denna årstid med. 

Kommentarer