SMHI ljuger+ plus bildbomb

Efter hundrundan så fick det bli en liten runda. Kollade vädret och det skulle bli nordliga vindar. Tänkte då att det skulle bli skönt med lite medvind på hemvägen. Sagt och gjort, blev norrut och vädret var soligt och fint om än lite svalt. Blev 136an upp till Södvik där jag svängde av mot Persnäs.
Persnäs kyrka
Kollade upp vägen ner till Persnäs kyrka och vidare men den övergick efter ett tag i grusväg med hög grässträng i mitten.
Lite gravel blev det.
Sedan blev det vidare över Trosnäs och Wikegårds camping innan jag kom upp till Hörlösa och körde Lövängsvägen söderut. Det hade rullat på bra och benen kändes pigga och nu skulle det ju bli medvind. Ack vad fel jag fick först kantvind som sedan övergick i rak motvind deluxe.
Härliga småvägar

Selfie

Trosnäs

Rakt och fint

Riktigt hög kyrkomur

Vägen blev ännu smalare
Blev riktigt jobbigt och jag fick gräva djupt för att streta emot vinden utan att slå av på tempot så mycket. Körde lite motvinds intervaller på låg kadens som riktigt sved i benen. Kom hem rejält slut som det ska vara efter ett rejält pass. Skönt på altanen i solen och god lunch.
Varmt och skönt om tårna

Taggtråds skyddad postlåda

Här gick det lätt
Naturspaning: Svalorna och viporna är kvar. Stora flockar med någon sorts vadare som jag inte kunde artbestämma. Mycket rovfågel. En skön dag om än lite blåsig och då åt fel håll. 72 km in på kontot.

Kommentarer