Ölandsrundan 2017

Regn och rusk när jag gick upp och började packa mig i ordning. Frukost och kaffe sedan hängde jag på hojen och rullade söderut i regnet. Fast efter Rälla så hade regnet upphört och solen syntes skina över fastlandet. Trodde nog vi högst skulle bli en 5-6 stycken som samlats för att cykla ihop, men till min förvåning så blev vi runt 20 stycken. Startade och efter lite inkörning upp mot Almers fick vi igång en ganska god takt över mot N. Möckleby. Dagens pulshöjare blev efter kurvan vid Möckleby då en i gruppen gick i backen precis framför mig och jag fick bromsa och gira kraftigt. Det gick bra och alla kunde fortsätta nu i medvinden ner mot Ottenby. Blöta vägbanor gjorde det lite lurigt botvis och sikten blev nedsatt av allt sprut på glassögonen annars gick det väldigt bra.
Redo för start nästan
Nu rullade det på ordentligt och stundtals låg vi en bra bit över 40 km/h och det gick så lätt, fast vi visste ju vad som väntade då vi hade rundat udden. Strax innan Ottenby fick vi bromsa in då en hund sprang lös på vägen men den hittade in till sig medans vi passerade. Ett snabbt stopp depåstopp vid Ottenby för att fylla på och en del tömde även ut vätska. Sedan var det som att köra in i en vägg med motvind.
Lön för mödan
Nu blev det att bita i och det märktes efter ett tag att vissa i gänget började bli slitna och det var nära att folk krokade ihop vid några tillfällen men ingen mer olycka hände mer än att det blev ett ekerbrott så vi fick börja om i klungan igen. Fick till ett bra tempo som sedan blev lite för bra så vi fick sänka takten lite för att få med alla in i mål.
Gänget som gjorde det, plus några till. (lånad bild av Robban)
Det gick bra och vi kom runt de 12 milen på runt 3:40 ungefär. En skön runda trots vädret. Ett gott samarbete var melodin mot vädrets makter. Nästa år är det 50 års jubileum för rundan så nu har man ett mål även nästa höst. Stort tack till alla som slet idag i medvind och motvind för att vi skulle få en så bra resa som möjligt. Även ett tack till alla funktionärer som stod ut med oss cyklister i ur och skur.

Kommentarer