100K på ön

Ironman i Kalmar med cykeldelen till stor del på ön idag, vilka tuffa människor som utsätter sig för detta stolleprov. Själv så tog jag en runda på lite drygt 10 mil. Började och avslutade i motvind deluxe. Runt 10 m/s ute idag och i byarna en hel del mer. Det riktigt sög musten ur benen efter en längre sträcka med sådan vind.
Finväder under dagens runda.
Började söder ut och det fick bli Räpplinge, Lindby, Sättra, Karum och sedan Åstad innan jag svängde ner mot Bäck och ut till Östravägen. Där blev det norrut till Föra i medvind nästan hela tiden, underbart.
Kort rast i Lerkaka

Ett klassiskt bananstopp
Benen pigga nästan hela rundan men vid 7,5 mil så började orken tryta och jag fick kämpa för att hålla farten uppe. Sedan efter Föra och in i motvinden var det en pina ner till Vannborga där benen fick ny kraft och den räckte ända hem. En skön 10 mils runda i underbart väder om man bort ser från vinden. Ett nytt K.O.M vilket satt som en smäck.
Selfie
Naturspaning: En del cyklister och de flesta med elcyklar (fuskare). Mängder med glador och ormvråkar. En örn och 3 falkar. Rådjur och harar. Varmt och skönt inte alls någon höst känsla under turen, fast regnet kom senare då jag var hemma.

Kommentarer