Fortsätt till huvudinnehåll

MTB med Oscar

Oscar ville ha lite sällskap och se lite nya cykelvägar runt omkring Köpingsvik. Så vi tog en liten runda ihop för att vidga hans vyer. Han har lite nybörjare så det blev en ganska lugn tripp i varierande terräng.
Oscar med sin fina Trek
Började med lite asfalt runt Dalby och fram till Öj där vi svängde in på gamla järnvägsbanken för lite grus. Vidare till Hörningegatan och upp till Hörninge för att åter rulla i grus genom Danket. Ramsättravägen en kort sträcka innan vi tog och körde lite singeltrack på stigarna i Köpingstall.
Inte den bästa hojen men det fungerade
Från Tallen tog vi Hörningegatan upp och svängde sedan av mot Källingmöre för att avsluta ner mot Klinta och campingen. En kul runda och Oscar verkade nöjd och förhoppningsvis även lite trött i benen. Skoj med lite annan typ av cykling kanske är lite skogsmulle ändå ;-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En sväng runt Böda och Byrum

Strax efter klockan 9 var jag ute hos Niklas och vi kunde inleda dagens runda som var planerad till Böda och en lunch på Kalk i Löttorp. Hade missljud i cykeln som inte ville försvinna men efter lite meckande blev det lägre och mindre störande. Vi körde ut till Kallegutakorsningen där vi svängde mot Alböke. Höll prat tempo och det rullade på bra i den lite kyliga morgonen. Efter Alböke blev det 136an upp till Södvik och efter kissepaus så blev det rundan ner runt Wikegårds camping. Upp till Lövängsvägen och vidare mot Källa. Fortfarande pigga och solen hade nu börjat värma skönt.
Vid källa fick vi lite motvind och det fortsatte upp till Böda innan vi fick lite medvind då vi svängde av mot Byrum efter 6 mil. Dålig beläggning gjorde resan lite skumpig och armarna fick jobba lite extra. Efter Byrum blev asfalten bättre och vi sken ihop med solen. Strax var vi framme vid Löttorp och Kalk med lite slitna ben och hungriga magar.

Efter lunchen blev det en avstickare ner till Kalmarsund och v…

Södra Ölandsrundan

Uppe tidigt för frukost och sedan iväg ner till Färjestaden för 48 upplagan av Södra Ölandsrundan. Lite småkyligt men solen lyste och värmde en del. Lite vind men inte så farligt. Det var kö till efteranmälan men det snurrade på bra och det var snabbt klart och jag kollade cykeln och hann med en liten runda och ett toabesök innan start. Startade i tredje startgrupp. Det gick hackigt och ryckigt hela vägen till Almers. Bestämde mig då för att köra ifatt den lilla grupp som låg förre våran. Fick hålla upp mot 40 km/h en stund innan jag kom ifatt och började bli orolig om jag valt rätt. Vände mig om när jag kom ifatt och såg att jag hade dragit med mig ett gäng fram. Det rullade på i nästan 40 km/h över till Norra Möckleby.
Blev lite lugnare tempo i kantvinden ner till Ottenby men det flöt på fint och vi rullade på i Belgiskkedja och gruppen var nog som mest upp mot 20 cyklister men det droppade av efterhand och några vi kom ifatt gjorde försök att hänga på men det varade aldrig så länge…

Trevlig tur med golflunch

Niklas och jag tog en runda upp till Löttorp för att testa ett nytt lunchställe och få lite mil till träningsboken. Vi tog samma väg som senast med en liten ändring då vi tog om vägen runt Äleklinta för att Niklas skulle få testa kustvägen. Varmt och skönt med en gassande sol och ganska svaga vindar. Medvind stor dela av turen upp mot Löttorp. Körde in genom Löttorp och vidare ner till Alvedsjöbodar där det var betydligt svalare då vinden kom insvepande från sundet.
Så vände vi åter in mot ön och siktade på Källatorp för lunch. Golfrestaurangen erbjöd Raggmunkar vilket vi tog båda två. Gott och trevligt hade vi solen och efter kaffet var det dags för oss att rulla vidare. Efter en seg start kom kroppen igång och vi kämpade oss neråt mot Föra där vi tog östrasidan ner mot Tjusby där vi hade planerat svänga åter mot Borgholm.
Nästan hela turen hade pigga ben men i motvinden efter Tjusby så tröt kraften. Kan också ha berott att vi tryckte på rejält på segmentet innan vi svängde av. Men v…