Fortsätt till huvudinnehåll

MTB med Oscar

Oscar ville ha lite sällskap och se lite nya cykelvägar runt omkring Köpingsvik. Så vi tog en liten runda ihop för att vidga hans vyer. Han är lite nybörjare så det blev en ganska lugn tripp i varierande terräng.
Oscar med sin fina Trek
Började med lite asfalt runt Dalby och fram till Öj där vi svängde in på gamla järnvägsbanken för lite grus. Vidare till Hörningegatan och upp till Hörninge för att åter rulla i grus genom Danket. Ramsättravägen en kort sträcka innan vi tog och körde lite singeltrack på stigarna i Köpingstall.
Inte den bästa hojen men det fungerade
Från Tallen tog vi Hörningegatan upp och svängde sedan av mot Källingmöre för att avsluta ner mot Klinta och campingen. En kul runda och Oscar verkade nöjd och förhoppningsvis även lite trött i benen. Skoj med lite annan typ av cykling kanske är lite skogsmulle ändå ;-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lite motion innan maten

Blev lite Zwift idag med. Inte så långt men ganska intensivt och med en backe som aldrig tog slut. Fick avbryta för mat innan jag nådde toppen. Skönt med lite motstånd men önskade mig lite nedförsbacke efter en stund i branten upp mot alpbyn.


Gott med mat och en dusch efteråt. Hoppas att alpluften har gjort mig gott. Slut på ledigheten imorgon blir det jobb igen. Tråkväder nästan hela dagen, så grått och trist.

Skridskor och tävlat på Zwift

Var inne till Kalmar ishall och rastade mig och barnen med lite skridskoåkning. Efter 1 timme hade jag ont i fötter och ben men stod ut en stund till och vi kunde nöjda åka därifrån. Senare på kvällen då jag skulle sova hade jag så ont i höften så jag fick ta värktabletter för att kunna somna. Vaknade som en ny människa och gjorde lite hushållssysslor innan jag planerade att prova ett Zwift race.
Fick bli 2 varv på Watopias platta bana som passade tidsmässigt innan lunch och hämtning av dotter och för att komma i tid till jobbet. Efter en snabb start hamnade jag i en liten grupp på 7 cyklister som höll ihop nästan hela första varvet men innan varvningen så var det några starka som drog iväg i fjärran.

Men i de små uppförsluten på väg ut från starten så försvann några till och det blev bara jag och en japan kvar. Vi höll ihop hela vägen in även om jag mest fick kriga för att inte släppa hans hjul. Tröttare än trött släpade jag mig in i duschen. Zwift kan verkligen få mig att glömma ve…

Tour de Zwift

Körde första delen av Elites Tour de Zwift, där man kan vinna en trainer om man deltar 3 av 5 sessioner. Cirka 700 startade och det blev ganska bra fart direkt. Kämpade för att hålla mig i mitten av den stora klungan för att få drag hjälp av de andra cyklisterna.
Fick ta i extra så fort det blev uppför då många susade förbi mig, men tog igen en del nedför och på platten. Avancerade sakta men tappade flera placeringar på slutet av andra varvet då jag hade en svacka.
På tredje varvet drogs tempot upp och jag trodde jag skulle falla som ett löv men hittade nya krafter och kämpade mig fast runt 300 plats.


Sista kilometerna gick jag all in och tog några placeringar innan målet och höll på att slå mig fördärvad när jag på trötta ben gick av hojen för att duscha. Men lyckades hålla mig på benen utan att gå omkull nere i Basementgym.
Kul med stor klungkörning fast tycker nästan att draghjälpen är lite väl bra. Spurtade in runt 270 plats och är jättenöjd med det. Hoppas det ska fungera med fle…

Testat att cykla uppför Leith Hill

Kunde inte motstå att prova en av de nya sträckningarna på Londonbanan av Zwift. Hade tänkt att ta det easy och kolla runt lite men efter en stund så hade jag hjul på någon och så var den lugna rundan försvunnen.
Hade ganska bra ben idag men kraften tröt efter jag kämpat mig upp för den långa backen. Riktigt knäckande när den aldrig tar slut liksom. Men väl uppe så var det ju lite utförskörning ett tag tillbaka till centrala London. Sopslut klev jag av hojen för att ta en dusch. Kul med några nya loopar att testa. 26 km in på kontot och det är fortfarande kul att trampa runt i den virtuella världen. Fast saknar lite friskluft nere i basementgym. Fast idag var det glashalt ute på vägarna så utecykling var inte riktigt något alternativ.

2 rundor i London

Skulle ju köra det avslutande loppet i Tour de Zwift, denna gång i London på en till en början platt bana men som avslutades med 2 rejäla stigningar. Värmde upp med ett varv på den nästan helt platta rundbanan i centrala London för att benen skulle vakna till lite. Var ganska mycket folk online och flera snabbgrupper svischade förbi.
Hoppade sedan över till startfållan inför Tour de Zwift del 5. Blev lite mindre deltagare denna kväll men ändå en bit över 500 st. Startade hårt, troligen för hårt. Låg som bäst på en plats runt 80 innan jag började krokna och tog det lite lugnare inför första stigningen. Där kom de farande en efter en och strax var jag uppe på en plats runt 300. Tvåsiffriga procent tal i stigningarna är hårda för en tung klump som mig.
Kom upp på Leith hill och så kom den sköna backen ner för att sedan svänga runt och så upp för Box hill också. Svetten sprutade och jag gick nästan in i väggen strax innan toppen men efter en kort fart minskning så kom jag igång igen och e…