Vätternrundan

Niklas och jag började vår resa till Motala tidigt och kom fram till ett härligt varmt Motala och hämtade ut våra nummerlappar och tog en sväng bland kläder och cyklar som visades upp i stadsparken. Så helt plötsligt började det regna och vi drog oss upp mot centrum för en kopp kaffe. Då öppnade sig himlen ordentligt och vi fick söka skydd mot vätan i kyrkan.
Kulturellt besök
Efter tag fick vi våran kaffe och sedan rullade vi till Linköping för lite sömn. Efter sömn och lite mat så var vi vid midnatt på väg tillbaka till Motala för att cykla runt pölen. Efter lite plock på parkeringen rullade vi ner till startområdet och inväntade våran tur. 2:38 rullade vi ut från Motala in i den ganska ljumma sommarnatten. Tempot blev ganska snabbt från början och det flöt på riktigt fint ner till första depån. Ensamma igen drog jag upp ett rimligt tempo och efter ett tag var vi ett ganska långt tåg som susade fram i gryningsljuset. Det var magiskt vackert när solen bröt fram och dimslöjorna dansade över fälten. Gränna passerades och backen upp mot Ödeshög sedan började Niklas få lite problem med kramp och vi fick stanna till för stretchning innan vi kom till depån i Jönköping. Bankerydsbackarna flöt på ganska så lätt och vi hamnade i ett bra samarbete med 5-6 andra cyklister som tyvärr tog slut då vi kom ifrån varandra i depån vid Fagerhult.
I väntan på start.
Ensamma igen körde vi på och kom ifatt ett nytt gäng som vi hakade på och det gick skapligt ett tag innan det fick bli ett pissestopp. Lasangen i Hjo var god och vi fick krafterna åter och hamnade i ett toppen gäng som vi hängde på ett bra tag innan Niklas krocknade lite och vi fick släppa. Blev omkörda av Färjestadens SUB9 här i krockarna med om jag inte minns fel.
Glad i Boviken

Koll av batteriet
Fortsatt pigg och efter Boviken så kom Niklas igång igen och vi fick häng på 2 starka gubbar som riktigt gasade på och vi tog rulle på dessa herrar och fick en ganska behaglig tur ner till Hammarsundet. I backarna till Medevi körde vi starkt även om benen nu började bli slitna.
En glad och nöjd Niklas efter målgång

Nöjd även jag efter 30 mils trampande
De sista kilometerna gick ändå ganska lätt och det är ju en skön känsla att närma sig Motala igen och det hägrande målet. Vi rullade i mål på 12 timmar och 3 mintuer, efter många och en del långa depåstopp. Det var där vi la mycket tid då rullsnittet nästan var 30 km/h.
Medaljen!

Smakade gott i värmen.
Oförskämt pigg i benen men mer sliten i axlar och nacke. Strålade väder nästan hela rundan bara några få stänk störde tillfälligt. Tummen upp till de goda bullarna och till Niklas för trevligt sällskap.

Kommentarer