Solo i solen

Fick bli en liten tur idag med då vädret var nästan lika fantastiskt som gårdagen. Lite kyligare i den svaga brisen men solen värmde skönt. Efter frukost och lite städ så fick det bli en Föra runda med avslut över Egby. Trögt i motvinden norrut och kroppen var inte på humör utan det kändes segt mest hela tiden upp till Förakrysset. Tog där en banan och kroppen fick lite mer energi och dessutom medvind så det gick betydligt lättare söderut förbi Petgärde, Löt och Laxeby innan jag svängde mot Köpingsvik vid Egby.
Blå himmel och sol
Tryckte på lite extra fram till Köpingsvik och kroppen skrek av mjölksyra efter sista forceringen på rakan ner mot Skolan. Tog sedan vägen över Kolstad för att få lite omväxling. Försökte förbättra min tid på segmentet ned från Kolstadbyn men benen var nu rökta och det fanns inget att hämta där. En skönt stund i solen och benen fick sig en genomkörare till. Dryga 5 mil på ett somrigt Öland, möte endast 1 till cyklist från Team Östkusten. Föra rundan är väl inte den roligaste svängen man kan ta men med tillägget över Egbyängar gör den lite mer kul med lite böljande vägar och fin natur.
Men le då gubbe?!
Naturspaning: Gravänder med ungar på en åker på väg mot Petgärdeträsk. 4 rådjur. Kärrhök i Egby igen, troligen samma som senast. En ensam trana som seglade norrut vid Laxeby. Många vråkar idag med. En Ekorre svischade över vägen vid Öj. Såg en snok och en huggorm på vägen. Syrenen har börjat blomma på allvar på vissa ställen.

Kommentarer