Plötsligt sommar

Pang så var värmen här. Så skönt efter den kyliga perioden som varit. Inledde morgonen med gräsklippning och trimning. Så efter hundrunda och en tidig lunch var det dags att trampa en liten tur. Tog vägen söderut och möte Ölands Lasse som varit ute på en runda redan. Tog in vid flygfältet och vidare mot Lindby. Svängde in mot Sättra och sedan vidare mot Kvisttorp. Motvind hela vägen till Åstad och en del sida mot fram till Långlöt. Sedan blev det äntligen lite medvind. Benen var lite sega idag och kraften fanns inte riktigt där men stretade på och det började kännas lite bättre vid Störlinge. Gjorde ett försök på segmentet efter Lindby. Orkade inte riktigt hålla farten uppe hela sträckan idag. Men det väckte kroppen rejält. Efter det rullade det på ganska bra upp till Löt där jag svängde över mot Alböke.
Bananstopp och lite svalka i skuggan
Efter Alböke blev det att kämpa i motvinden ner till Köpingsvik. Pannbenskrigande för att hålla farten uppe i motvinden. Fast så kom Klinta backen och lite välförtjänt vila i backen. Pressade sedan på med vad jag hade kvar för att komma hem ordentligt slut. Väl hemma fick det bli en stund i solen för att fylla på vätska och tugga i sig lite frukt.
Underbart med sommarvärme

Dagens uppvärmning
59 km i ett underbart solvarmt Öland. Det är så här cykling ska vara, njutbart både upplevelsen och vädret. Kroppsligt var det väl ett bra pass och det behövs en hel del mil till innan jag är helt nöjd med formen inför Vätternrundan.
Från hundrundan härom dagen
Naturspaning: 16 vråkar som satt lite varstans eller seglade i skyn. 3 rådjur och en räv. Hörde göken och såg en Kärrhök plus en törnskata. Gräsänder som passerade vägen framför mig med ett helt gäng med ungar. Det är nu det är som finast här på ön, med orkidéer och annan grönska.

Kommentarer