Ibland har man tur

Efter 24 timmar på jobbet kom man hem blöt då det regnat konstant dom senaste dygnen, tur jag bara har 1 km till jobbet då det är sådant här väder. Lunchade och plockade lite. Nu hade det klarnat upp och till och med solen tittade fram sporadiskt. Tog min chans och hoppade i cykelkläderna och gav mig ut på en liten runda. Det var hotfullt svart på himlen i öster. Men det verkade dra norröver så turen började söderut och över till östra sidan till Störlinge. Fast redan i Lindby hade jag batteritorsk på Edgen, så klumpigt av mig att glömma ladda. Fast stannade och körde igång Strava på mobilen så det blev dokumenterat att jag varit ute och rullat.
Solen bryter fram på den mörka himlen.
Det kom några droppar regn lite då och då men när jag var i Störlinge valde jag att svänga norröver mot Laxeby så skulle det bli en lagom runda då jag hade en tid att passa. En stor vacker regnbåge prydde skyn i norr. Det blev blötare och blötare på vägbanan men jag klarade mig från regnet.
Svart i norr
Svängde av vid Laxeby och ner mot Köpingsvik nu i lite medvind. Väl i Köpingsvik tog jag vägen över Kolstad och gjorde ett försök på segmentet där, men det skulle visa sig att jag var 1 sekund ifrån K.O.M. när jag kom hem och laddade upp till Strava. En skön tur som tömde skallen från jobb och annat skräp. Hade inte varit hemma länge innan det kom några rejäla skurar, idag hade jag tur som klarade mig ifrån regnet. Fast som jag sagt innan det är inte så farligt med regn för man torkar ju senare.
Störlinge rakan.
Naturspaning: En havsörn i Sörby och ett rådjur som korsade vägen efter Tjusby. Mängder med gäss i luften och på åkrarna. En åker i Egby trakten var helt proppad med vitkindade gäss och dom tjattrade så man härde dom på flera hundra meters håll. Möta mor och far i Räpplinge då dom var ute på söndags biltur. Väldiga kontraster i vädret idag, härligt med alla färger. Saknade viporna idag men har dom verkligen gett sig av redan?


Kommentarer