Grått, grått och sedan en backe

Denna gång hade Niklas tid för en runda och det är alltid kul med lite sällskap. Det började i lite panik då bakdäcket var tomt i garaget då jag kom ut för att rulla ut hojen. Fick upp pulsen snabbt då jag gjorde ett av mina snabbaste slangbyten någonsin. Så jag var genomsvett redan när jag rullade ut till Köpingsvik. Niklas stod och väntade så vi kom snabbt iväg och bestämde att det fick bli en runda runt Långlöt och sedan ner och ta några repor uppför Ekerumsbacken. Sagt och gjort och det gick lätt till en början i medvinden. Kul med lite fart men benen tog visst mer stryk än vi räknat med för när medvinden bytes mot motvind.
Luft i däcket och rumpräddaren på plats, den sista helt i onödan
Vi slutade prata och koncentrerade oss på cyklingen. Det flöt på fint då vi turades om lite med farthållningen. Så efter lite slit så var vi över till Rälla och rullade strax därefter ner vid Ekerum. Nu skulle det bli lite backträning innan vi fick cykla hem. Cirka 850 meter med den brantaste delen på slutet. 2 partier att hämta fart innan det brantar på och sen en liten sväng mitt på. Det blev 3 repetitioner innan vi tyckte benen fått sitt för denna gång.
Klara färger för att synas i höstmörkret
Det var ett bra val för motvinden som blåste på resterande vägen hem sög ut det sista ur låren. Så det var 2 sega cyklister som skildes åt nöjda och glada. Iadg var det ingen sol och temperaturen var runt 5 grader men idag när det inte var blött så frös jag inte alls i samma kläder som sist, endast förstärkt med buff och ullstrumpor. Det blev nästan 6 mil idag i höstmörkret.

Naturspaning: Flera rådjur och mängder med gäss. Viporna var synliga på flera ställen så än har dom inte flyt landet. Tranor i luften vid Himmelsberga.

Kommentarer