Cykla i regn är inte fel, bara blött

Totalt igen grått och regnet kom och gick under morgontimmarna. Blev en hundpromenad och kom in igen rejält blöt. Just då trodde jag nog inte att jag en timme senare skulle sitta på hojen och bli blöt igen. Men så blev det och när man väl fått på sig kläderna och sitter och trampar på hojen så är det ju lika underbart (nästan) som en solig dag. Började med att sikta på Äleklinta och kustvägen upp till Djupvik. Har ju bara rullat där en gång innan sedan dom lade på beläggning och då var det ju nästan mörkt redan. Det var fortfarande mycket lösgrus kvar då den inte blivit sopad. Men höll man sig i bilspåren så var det jämnt och fint. Det var ju ingen trafik så det fungerade fint.
Det fick bli en Öijer inspirerad bild på den fina kustvägen
Från Djupvik styrde jag upp till 136an och fortsatte upp till Förakrysset där jag svänger in och tar östra vägen söderut. Nu har regnet avtagit lite och vinden kommer lite sidabakifrån så det rullar på ganska bra. Vid Egby så börjar regnet igen och nu börjar fötterna bli lite kalla trots skoöverdrag och ullstrumpor. Bara att bita ihop och trampa på, Vid Störlinge svänger jag av mot Borgholm igen och regnet vägrar sluta.
Rapsen blommar
Hungrig kommer jag hem och spolar snabbt av cykeln innan jag spolar av mig i en varm skön dusch. Blir gott med lite ugnspannkaka från igår. Fötterna tinar upp och den där härliga känslan av att varit duktig infinner sig som en belöning efter en regnblöt runda på nästan 6,5 mil.
En hel del smuts att spola av
Naturspaning: 2 stora havsörnar som satt i en låg vindpinad tall längs kustvägen och spanade ut över Kalmarsund. Mängder med gäss som förflyttar sig med en kakafoni av ljud. Några rådjur och harar. Viporna kvar fast inte så många som innan syntes till. Eva kom och vinkade inifrån sin gamla Saab, alltid kul när man blir igenkänd.

Kommentarer