Backträning i styvkuling

Niklas kom förbi och hämtade upp mig för lite backträning borta vid Borgehage. Vi rullade lätt dit i medvinden. Väl där var det slut på det lätta och behagliga. Nu var det att bara att kämpa sig upp för backen och rulla ner igen och repetera. Det är en backe på cirka 500 meter och en snittlutning på cirka 5%. En liten lättare passage på mitten innan det brantar på igen på slutet.
Trodde först på långfingrat, men det gick bra med dom korta
Dom första rundorna upp gick bra men låren började protestera redan på den tredje uppförsåkningen. Niklas var minst lika trött han med men vi kämpade på. Dom sista vändorna gick mest på vilja och med hög puls.
Pulskurvan visar att hjärtat fick arbeta.
Vi siktade först på 5 ggr men då vi plågat oss genom dessa så bet vi ihop och tog en till innan vi styrde hemåt i den vilda vinden. Det var med sega ben vi skildes åt då Niklas skulle hem till Köpingsvik. Fast det var skönt med en varm dusch och lite vila i soffan.
Ser ju ganska pigg ut
Naturspaning: Mest massor med löv som yrde omkring. Hösten har kommit igång ordentligt. 15-20 m/s i byarna gjorde att man fick hålla i sig hårt i styret idag.


Kommentarer