Sol och vindstilla

Termometern visade på 8 grader när jag gick upp och åt frukost med barnen. Efter frukost och hundpromenad så var tempen uppe i 12,5 grader. Plockade fram cykelkläder och pumpade hojen innan jag rullade iväg söderut. Efter första milen tänkte jag vända då hela kroppen var seg och benen helt slut, fick slita som ett djur för att komma över 25 km/h. Sol och vindstilla så det var ingen motvind jag kunde skylla på. Fast jag fortsatte och det började gå lättare efter 2 mil, snacka om slowstarter.
Mejerivägen, här började jag bli trött igen
Passerade Färjestaden och tog mig upp till Skogsby och fortsatte över Kåtorp och Bostorp till östrasidan av ön. Folk höll på med förberedelser till Ölands skördefest som börjar i morgon. Så det var pumpor och höbalar lite överallt. Tog in mot Spjutterum via Mejerivägen och här började låren bli lite slitna men inte värre än att jag kunde få till ettt nytt PB på segmentet till Vedbygatan. Fortsatte ner mot Sättra genom Kvisttorp. Tog Sättravägen till Lindby och nu var benen riktigt sura men det var ju inte långt kvar hem nu. Var skönt att svänga in på gården efter rundan som varit verkligen en berg och dalbana på hur kroppen har känt sig.
Afterbike, lufsan satt som en smäck
Lunch ute på altanen, Lufsa med lingon och iskallt vatten. Så gott och var jag behövde efter allt slit i sadeln.

Naturspaning: Älgarna i Bostorp minskade mitt PB med ett antal sekunder då jag spanade in dom 2 som låg och solade på en åker, fast ångrade mig sedan att jag inte stannat och plåtat dom istället. Mycket rovfågel idag med. Viporna är kvar och njuter av september värmen. Snart skördefest och det med ett väderomslag så vi får väl se hur nästa tur blir, kanske inte i kortärmat som idag. 
Möte Sebbe.W i Kåtorp på vandring med sin klass.


Kommentarer