På tur med Niklas

Blev en eftermiddagstur efter jobbet ihop med Niklas. Fick bli en gammal invand runda fast vinden var lite motsträvig på östra sidan av ön. Men vi startade i Köpingsvik och naturligtvis tryckte jag fel på cykeldatorn så det blev en ny runda ifrån Köpingsvik men det blir ju bara mer att mata in här på bloggen. Lite seg känsla i kroppen efter nattjobbet men benen kändes bra och vi hade bra flyt men kanske inte så högfart i motvinden ner till Runsten. Pulsen ville inte gå upp utan låg strax under 130 stor del av vägen trots motvinden.
Zon 2 träning
Efter Runsten fick vi lite medvind vilket var skönt fast nu började benen klaga och varje gång vi gjorde en tempohöjning så kom krampkänningen krypande som ett brev på posten. Försökte stretcha på hojen men det resulterade bara i att jag fick krampkänning i baksida lår. Men tog jag det lite vackert och inte var så explosiv så gick det bra att hålla ett högt tempo i medvinden. Solen värmde skönt och det är ju underbart september väder. Vid Karums alvar höll vi riktigt bra fart efter att ha fått kämpa i motvind ett tag innan. Benen var nu riktigt sega och det blev lite intervall liknande körning, hårt ett tag för att sedan följas ev en stunda återhämtning och då körde vi ändå inte så särskilt hårt eller fort men både Nilkas och jag hade klena ben idag.
Fick ju upp pulsen på slutet
Fast det var en bra träningsrunda ändå och vi var båda nöjda då vi kom tillbaka till Köpingsvik. Nästan 8 mil i strålande höstväder är ju inte helt fel.

Naturspaning: En del rådjur var ute och betade på åkrarna och en gammal havsörn flög med ansträngning i motvinden strax söder om Dyestad. Flera ormar som ligger och solar på den varma asfalten passerades. Inga andra cyklister ute i det fina vädret. Fast mycket trafik och i dom flesta bilarna var det tyskar, tar deras semesterperiod aldrig slut?  Bara en dum bilist idag, som hängde sig på signalhornet precis bakom fast det var gott om plats att passera.

  

Kommentarer