128 km med Niklas

Vi hade planerat för lunch på Kalk i Löttorp, så vi hade en god målbild framför oss. Idag kit matchade i Färjestadens motions klubbdress, så vi såg proffsiga ut. Lite småkyligt men solen kom fram efter Alböke och värmde skönt. Vi hade börjat med att rulla ut till Kalleguta krysset där vi tog av mot Alböke. Sedan ut på 136an upp till Södvik där vi svängde in för att ta rundan ner om Frönäs och upp till Gamleby. Korsade 136an igen och tog Lövängsvägen upp till Källa där vi korsade storavägen igen och tog gamla vägen upp till Hagaby. Så efter 5 mil var vi framme vid Kalk i Löttorp för lite lunch. 
En god Lasagne fick det bli på Kalk
Lunchen intogs på deras trevliga uteplats i solen och det smakade som vanligt riktigt fint med lite energipåfyllning. Njöt av maten och kaffet innan det var dags att hoppa på hojarna igen för att rulla lite längre norrut över Byrum och Böda innan vi vände hemåt igen. Som vanligt lite segt att komma igång efter rasten. Vi såg Blå jungfrun ute i sundet när vi spanade ut över alvaret ner mot Kalmarsund. Sedan blev det att forcera en av Europas längsta björkallér innan vi kom ut vid Böda vägskäl. Där fick det bli 136an ner till Löttorp igen och vi hade hoppats på lite medvind, men vinden hade bedarrat och det var helt vindstilla. Vi stretade på och strax var vi nere vid avfarten till Hagaby där vi tog in för att ta samma väg hem igen.
Niklas i täten
Mina ben började bli lite sura och framsida lår sa ifrån lite men det var bara att bita i och trampa på. Solen värmde oss skönt då vi kom ut på 136an igen efter att ha passerat Källa och tagit omvägen runt Trosnäs även på hemvägen. Fast nu skulle vi ta östra sidan då vi kom till Föraskylten. Nu hade det börjat blåsa lite igen och vi fick lite skön medvind vilket var välkommet då vi började bli lite slitna båda två. Färden gick ner till Egby där vi svängde av mot Köpingsvik och efter en stunds trampande till var vi framme och kunde pustande ta en liten pratstund om dagen och framtida rundor. Cyklade så själv hem för dusch och lite vardags sysslor som stod och väntade på mig hemma. Nästan 13 mil i denna fantastiska septembermånad.

Naturspaning: Svalorna verkar nu ha lämnat ön. Det var några rådjur ute och betade. Vid Askelunda var det örn idag med. Annars börjar hösten smyga på med sina färger här och var i lövträden men det är mest grönt ännu.

Kommentarer