Varmt och skönt fast regn i luften

Efter en veckas semester tripp till västkusten med familjen och trevliga dagar i Halmstad, Falkenberg och Varberg. Fast vad tog sommarvärmen vägen? Även ordentliga höststormiga vindar har det blåst nästan alla dagar på västkusten. Men vi hade trevligt ändå om än lite felpackat med kläder så lite kyligt var det allt. Blev lite cykling där med då vi hade med våra cyklar bakpå husbilen, fast inga längre sträckor men den del km på Hallandsleden blev det.
Hemma på ön igen och varmt och skönt var det trots molen
Idag blev det en 7,5 mil i ljumma vindar fast med lite regndroppar som singlade ner lite då och då. Men mestadels soligt och fint, fast vindarna var igång även på denna sida Sverige. En tur ner till Färjestaden och över till Norra Möckleby innan det blev östra sidan norrut upp till Störlinge för att där svänga av mot Borgholm. Möte några glada cyklister som kämpade i vinden. Skönt rull nästan hela turen men hade en dipp på Störlingerakan som verkar ha blivit ett magiskt magplask för mig då jag ofta tappar farten där och benen har bränt sitt krut. Men jag kom igång igen och det rullade på hela vägen hem utan större problem. En härlig runda efter några dagar utan cykling fast jag hann ju jogga en liten tur med sonen i Varberg. Blir att komma i form nu till södra Ölandsrundan i början av september.
Vattenflaskebyte i dikeskanten

Naturspaning: Flera olika rovfåglar, fiskgjuse, glada, ormvråk och örn. Tranor och häger svävade sakta genom vinden upp i den blågrå skyn. Rådjur som sprang och jagade varandra nu i parningstider. Utstirrad av kalvarna i nästan varje hage om dom inte blev rädda och sprang sin kos. Över 20 grader varmt och skönt med shorts och kortärmat.


Kommentarer