Fikat i Gårdby med Niklas

Niklas var nästan klar då jag rullade in hos honom lite för tidigt. Efter han fått rätt tryck på däcken så gav vi oss iväg över mot Egby. Kantvind på väg öster ut och sedan medvind delux då vi styrde söderut mot Gårdby för fika. Tempot skruvades upp och det var härligt att cykla i solen och luften värmdes upp efterhand.
Gofika i Gårdby
Från kommungränsen och ner till Norra Möckleby körde vi på riktigt hårt och låg över 40 km/h innan det blev en spurt sista biten och farten steg till en bit över 50 km/h. Sedan rullade vi lugnt ner till fiket och tog en gofika i solen. Var en hel del cyklister där och en övervägande del triatlter. Efter fikat blev det motvind delux. Nu fick vi bekänna färg och det var rejält jobbigt bitvis. Vi kryssade oss fram norrut på vägarna mitt på ön och det fick bli en liten paus till vid Karum. 
Karumsgravfält fick ett kort besök.
Sedan käpande vi vidare över till östrasidan igen och tog samma väg hem igen och det var två trötta cyklister som stannade till hos Niklas och vi pratade lite innan jag trampade hem och tog en skön dusch.

OS tv på kvällen, stort av Sveriges damer att ta sig till final efter att ha besegrat Brasilien i semifinalen. Härligt avslut på en bra dag. Fast träningsvärken från gårdagens utegym med Edith.

Naturspaning: Tranor och hägrar. Sedan alla rovfåglar som flög fram i dom hårda vindarna. Även några rådjur och harar var synliga. Vipor och svalor håller på att samla ihop sig för flytt men än är dom kvar. Roligt med många cyklister som är ute och rör på sig på ön.


Kommentarer