100k med fika

Det började ju inte så bra med ösregn en bra bit på förmiddagen men så sprack det upp och solen kom fram. Det blev snabbt varmare och det torkade upp fort så den uppskjutna rundan skulle bli av, bara något försenad. Var väl en del mindre vattenpölar kvar men varmt och skönt i solen. Niklas stod och väntade så vi kom iväg och bestämde oss för att det fick bli en repris på senaste runda vi gjorde ihop. Så vi ställde in siktet på Gårdby och deras fik.
Gofika på Gårdbycafe
Rullade på bra ner till Norra Möckleby då vi båda hade lite stumma ben fast vi inte kört så hårt. Fast vi var strax framme vid Gårdby och parkerade cyklarna utanför och gick in och valde bland gosakerna i fiket. Satt och njöt i solen och intog våra delikatesser. Vinden hade nu vänt och den snurrade runt lite som den vill på resten av rundan med. Det tog en stund innan benen kom igång igen efter stoppet men vi njöt av sol och vind och de fina vyerna. jagade ikapp en dumpers innan vi skulle svänga av in mot Bäck. Blev härlig motvind över till Karum efter vi kryssat runt lite på vägarna på innre delarna av ön några mil. Bestämde oss för att ta ett stopp idag med vid Karumsalvar. Blev ett snabbstopp med lite vatten och energi intag innan vi fortsatte våran färd mot Sättra och Gärdslösa. Niklas hade stumma ben och jag hade börjat på ont i baken, tur jag snart får hem nya cykelbyxor då dessa har gjort sitt efter 3 säsonger. Vi krigade på upp till Egby och fick sedan lite medvind ner mot Köpingsvik där vi trötta och nöjda tog ett kort snack och en god Coke innan jag fortsatte hemåt över Kolstad denna gång så jag skulle få ihop över 100 km denna gång.

Naturspaning: Rådjur och mängder med rovfågel. Även 2 älgar skymta fram strax öster om Sättra. Flera ormar låg på den solvarma asfalten och ringlade iväg då vi kom farande. En fantastisk dag efter morgonens regn. Lite trafik och trevligt sällskap gjorde turen till en av dom bättre även om farten inte var så hög.


Kommentarer