Möte med den största

15-16 grader varmt i skuggan och en svag ostlig vind bjöd in till en liten cykeltur innan jobbet. Velade länge hur turen skulle gå och en tur runt  Föra lång bra till, men det blev en tur runt Rälla- Åstad- Dyestad- Glömminge istället. Började med hög kadens och lilla klingan fram och det kändes oförskämt bra hela vägen till Rälla och vidare mot Åstad. Strax innan vedby fick jag syn på en stor ekoxe som gick på vägbanan, stannade och fotograferade den innan jag rullade vidare. Den såg lite skadad ut men ståtlig där den spatserade vidare ner i diket och försvann i gräset.
Den maffiga ekoxen, Europas största skalbagge.
Svängde in mot Björkerum, Dyestad och här började benen tröttna lite på den höga kadensen men jag spann vidare i samma takt. Ut mot Glömminge var det sedan lite medvind och det rullade på bra men nu hade min rygg börjat protestera lite med en smärta i nedre ländryggen. Försökte stretcha ryggen lite stående men det hjälpte bara lite. Vid Glömminge blev det 136an norrut mot borgholm och nu tryckte jag upp kedjan på den stora klingan fram och försökte hålla farten upp lite bättre.
Bilfria vägar när man kör på dom inre delarna av ön
Det var härligt i det soliga vädret och även om ryggen inte var på bästa humör så var det en njutbar tur. Finns ju nästan inget bättre än att cykla i varmt skönt väder med en sol från klarblå himmel. Innan ryggen gjorde sig påmind så var det nästan magiskt att känna hur benen jobbade i motvinden utan att bry sig om att motståndet ökade. 5.8 mil in på träningskontot. Öland är så vackert och inbjuder till fantastik cykling med sol och vind. Lovade ju göra lite reklam för sonens fotbollsblogg Bollen är rund, nystartad igår.

Naturspaning: Dagens stora grej var ju ekoxen som sagt. Såg även 2 glador och några vråkar. Rådjur som vanligt och några harar.


Kommentarer