Solskensrunda med lunch och mycket alvar

Klockan 9 var jag ute i Köpingsvik och Niklas var färdig och stod och väntade på att ge sig iväg. Vi rullade över till Egby och vädret som hade varit lite kyligt i Borgholm var nu bra mycket varmare så det fick bli att ta armvärmarna som gjort sitt för idag skulle det visa sig. Med vind och trevligt sällskap gjorde att vi bara svischade förbi Runsten, N Möckleby och Gårdby innan vi svängde av västerut vid Stora Brunneby. Även här på det stora alvaret rullade vi på bra men det började kännas i benen och vi började längta till lite lunch. Men vi kom över i Resmo och in i motvinden men inte så långt då vi svängde ner vid kyrkan och svischade i nedför vägen ner till Kleva.
Dagens lunch på Robertos i Färjestaden
Nedre vägen till St Frö där vi letade upp cykelbanan då vägrenen var obefintlig och det var en hel del trafik på vanliga vägen. Det blev en underhållande färd på den krokiga cykelleden. Vi körde en hård intervall och den tog musten ur benen så det fick bli lite lugnare tempo upp till Färjestaden där vi planerade att luncha. Det var nu betydligt kallare igen än det varit på östra sidan av ön men solen värmde i den lite kyliga vinden. Efter lite letande fick det bli lunch på Robertos. Det var gott och trevligt i solen på uteserveringen.
Ser väl lite sliten ut och mätt.
Efter maten så blev det Röhällavägen upp till Glömminge. Det krävdes uppförskörningen där för att vi skulle vakna igen efter maten. Så rullade vi på 136an fram till Rönnerumsvägen där vi tog in och vidare upp till Högsrums kyrka där vi tog Karumsvägen som är en lite favorit där det oftast rullar på bra och så även idag. Fast då vi närmade oss Sättra så var benen ganska möra men vi tryckte på ända ut till Gärdslösa. Nu var det inte så långt hem och vi passerade Sörby och in på Ramsättravägen som bjöd på motvind och Niklas och jag hade svårt med motivationen men så bet vi ihop och var okamratligt tysta tills vi nådde Köpingsvik efter en rejäl tempohöjning dom sista kilometerna. Pustade ut en stund hos Niklas och åt min banan innan jag cyklade hem. Det blev över 12 mil in på kontot idag och det kändes i benen. Niklas var nöjd men rundan och hans nya cykel hade rullat på bra även om hans ben var ordentligt slut dom sista 2 milen.

Naturspaning: Började direkt på norra infarten med 3 rådjur som passerade framför mig och ner i diket på andra sidan vägen. Såg en Törnskata i N möckleby plus en lite gullig huggorm som presic klarade sig från mitt framhjul. Sedan var det mest olika rovfåglar som glada, ormvråk och en duvhök som var synliga. Mycket smått som surrar i luften och det var svårt att inte få munnen full bitvis då det var tätare svärmar. Orkideérna är på fallrepet och snart är nog alvaren mindre gröna om vi inte får rikligt med regn snart.


Kommentarer