Bra rull på östre siin!

Det blev en solskenstur igår i den kyliga nordvinden men solen värmde. Hade stämt träff med Niklas ute i Köpingsvik. Han stod redo då jag svängde in på mötesplatsen så efter en snabb överläggning om dagens tur så var vi iväg över till Laxeby. Vi började lite lugnt och pratade lite strunt, men när vi kom till medvinden på "östre siin" så ökade farten markant och vi formligen flög fram bitvis ner till Runsten. Det var så där härligt som det blir i medvind med solen i ansiktet och vårlandskapet med ljud och dofter bara exploderar runt en.
Nästan hemma igen
Det blev lite trögare efter vi svängt av vid Runsten men vi kämpade på bra. Men när vi tog av mot Dyestad så var det motvind delux och nu fick vi bita i lite, vi höll en ganska anständig fart utan att köra slut på benen helt. Hade själv svårt att få upp pulsen ordentligt trots motvinden? I dyestad såg jag 2 örnar segla i skyn och några tranor trampade runt på en åker. Benen kändes ännu pigga och vi fortsatte mot Sättra och hoppades att vägarbetet på Sättravägen inte börjat än. Vi hade tur och kunde rulla den ut till Lindby. Där tog vi skilda håll då Nilkas skulle ta en extra sväng innan han skulle hemåt. Själv hade jag ju lovat dottern hjälp med läxan så jag svängde hemåt.
Kungsgårdsbacken nedför nästa!
Det blev en trevlig tur igen och alltid lika trevligt med lite sällskap så man kan prata lite cykel och annat strunt. Jag behöver lite mer fartträning, faller lätt in i ett bekvämt tempo och det blir ju lite mellanmjölksträning då. Fast är ju alltid bra med mil i benen och farten brukar ju komma efterhand. Men lite intervaller och mera tempo får stå på agendan framöver. 6 mil in på benkontot.

Naturspaning: De sedvanliga rådjuren och hararna. Örnar och tranor plus flertalet vråkar. Sädesärlan syntes till i varje by vi passerade. Vitsippor nästan överallt så underbart vackra.


Kommentarer