Efter regn kommer sol

Det regnade när jag gick och lade mig igår och det smattrade på taket under natten. Fast på då jag vaknade vid 7 tiden så var det över men molnen hängde tunga. 1 timme senare så sprack det upp och solen tittade fram och började torka upp asfalten. Började med frukost och solen strålade utanför och fick se den förrymda papegojan ta ett morgondopp i grannens fågelbad. Plockade fram kläder och byte om för cykling. Strax efter 9 rullade jag ut genom grinden och styrde norrut på asfalt som inte riktigt hade torkat än. 4 grader varmt och en västlig vind som var lite bister men inte så hård.
Strax söder om Petgärdeträsk
Med en härlig kantvind trampade jag genom Köpingsvik och upp för Klintabacken. Benen kändes bra men hade svårt att få någon fart idag fast jag försökte trampa på en hög kadens. Alböke passerades och viporna hade flyguppvisning i solskenet. Vid Korntorp spelade storspovarna vackert över åkrarna. Framme vid Föra korset så fick jag lite medvind i några hundra meter vilket var skönt som omväxling. Fast det gick trögt ändå, strax blev det motvind och då var trögheten lite mer förståelig. Efter Föra kom dagens första havsörn som var på väg österut, en äldre variant med vita stjärtpennor. Efter någon kilometer till kom örn nummer 2 flygande nu en yngling med brun stjärtfärg.
Strålande sol på dagens tur
Innan Petgärdeträsk kom dom flygande i hundratal, tranorna. Ett mäktigt visuellt och ljudligt skådespel när dom flyger runt och spanar efter lämplig landningsbana. Så senare flertalet på åkrarna runt Löt och Egby. Efter Melösa fick jag syn på en Brunkärrhök som svävade fram över fälten i jakt på mat. Motvinden hade nu tröttat ut benen en del men det kändes ganska bra då jag svängde in i motvinden vid Bredsättra. Trodde nu att här skulle benen ge upp men blev positivt förvånad då dom svarade bra då jag försökte hålla farten i motvinden. Det var pulsen som gick upp men då minskade jag trycket lite på pedalerna så sjönk den och orken kom åter. Härligt att kroppen har börjat svara bra på träningen. Det var mest motvind hem och efter att ha tömt lite extra energi på rakan innan Köpingsvik så var det skönt att veta att det bara var cirka 4 km kvar hem. Knäna var lite slitna då jag klev av hojen och nöjt ställde den i garaget. 54 km blev dagens runda och en härlig sådan i skönt väder. Lite god lunch med familjen hanns med och sedan till jobbet.

Naturspaning: Örnar och kärrhök plus några betande rådjur. Tranor och gäss i massor. En grön papegoja vid frukost och storspov, vipor under turen.


Kommentarer