Kor på vägen

Började att trampa ut mot Köpingsvik och svängde in på Ramsättravägen och trampade på till Östra Sörby. Vidare mot Störlinge där jag tog av söderut ner till Lopperstad i lite motvind, svängde in mot Spjutterum där en örn seglade majestätiskt över vägen.
Motlut i Runsten.
Benen var fortfarande pigga och nu när vinden var i ryggen gick det lite lättare att hålla farten uppe. Rullade genom Dyestad och Björkerum där vägen var spärrad med rymlingar från åkern bredvid. 6-7 stycken ungdjur hade tagit över vägen. Efter att ha kråglagt mig förbi dom så stannade jag vid ett hus och frågade en ortsbo om han visste vems djuren var, han skulle meddela den ansvarige så djuren kom till rätta igen.
Hinder i vägen och dom var nyfikna och på helspänn.
Efter det stoppet så tryckte jag på lite extra och nu började benen bli lite sega men det var ju bara att fortsätta så det blev lite bra träning också. Sättra och sedan mot Borgholm via Lindby. Ännu en trevlig runda som bjöd på fint väder om än lite disigt, mycket färg och vackra vyer i november.

Dryga 5 mil på under 2 timmar.

Naturspaning: Rådjur som balanserade på en mur för att nå upp till maten. Flera vråkar och så en örn. Vipor och gäss satt på åkrarna och letade mat. Ungdjur som blockerade vägen efter Björkerum.


Kommentarer