Grått trist och helt underbart

Det var 4 grader och lite småregn i luften strax då jag vaknade. Regnet drog vidare och tempen kröp sakta upp mot 10 grader. Kläde på mig cykelklädena efter hundrundan och pumpade däcken på racern och ledde ut den på gatan och startade Strava. Vinden var ganska lugn då jag trampade söder ut i motvinden. Men efter Rälla så började vinden friska i, snart var vindbyarna uppe runt cirka 10 m/s. Det gick trögt men benen svarade bra och fick slita för att farten inte skulle bli för låg.
Utanför Ölandsdjurpark på väg söderut.
Lite blöta vägbanor men inget regn och en sol som kämpade för att ta sig igenom molnen. Det blev inga långa stunder som solen vann, men då det skedde så var det så vackert med alla höstfärgerna som förstärktes i ljusskenet. Efter Färjestaden blev det att vända hemåt i medvinden med lite slitna ben och en hel del mjölksyra. Bitvis så gick det bra men så kom det stunder som man fick gräva djupt inom sig för att inte bara börja rulla. Motvinden hade tagit mer kraft än jag hade trott. Plus att gårdagens tur på roddmaskinen satt i låren, helt klart.
Pustar ut en stund i motvinden för att fota lite.
Fick lite nya krafter på Strandtorpsrakan och dom höll ända hem så det kändes skönt att få ta ut sig ordentligt. Skönkänsla i kroppen nu fast lite ont här och var men det är ju träningsvärk. Det ska bli kul med lite kalas i helgen och fira dottern igen.

Naturspaning: Undrar om det är vinter på gång då småfåglarna hade flockat ihop sig och då även dom mest vanliga som blåmes och talgoxe. Massor av gäss och olika snäppor som flög i formation över himlen och alvaret. 


Kommentarer