Innan jobbet är man pigg

Klockan ringde 6:15 och strax innan 7 var jag på väg norrut på 136an i den svala lite molniga morgonen. Inte många ute i Köpingsvik utan möte bara några enstaka bilar. Lite segt svarade kroppen uppför Klintabacken men vaknade till efter Lundegård. Solen orkade inte riktigt lysa igenom molnen och en svag nordvästlig vind svepte över alvaret. vid Alböke och vidare norrut.
Precis svängt in på östra vägen ner mot Föra.
Tog ett snabbt bananstopp vid Föra korset och sedan vidare nu söder ut på östra sidan av ön. Solen började nu kämpa sig igenom dom tunna molnen och det blev varmare så armvärmarna åkte av och ner i ryggfickorna. Tror det bara var 2 bilar på hela sträckan ner till Bredsättra så det var lugnt och skönt. Väl i Bredsättra bar det norrut igen upp till Dalby för att så svänga av mot Lundegård igen och sedan vidare ner mot Borgholm. Strax över 6 mil blev det på kontot och benen var oroväckande pigga då jag klev av hojen hemma. 2 timmar skön cykling avklarad innan jobbet, alltid lika trevligt.
Rosa fin himmel igår kväll då jag satt på altanen.

Naturspaning: Dom sedvanliga rådjuren och hararna. Viporna hade börjat flockas och även svalorna sågs i grupper, sommaren börjar väl lida mot sitt slut ändå. Men med så här härligt väder är det ju svårt att tro det. 2 glador och flertalet vråkar letade byte längs vägen.


Kommentarer