Ny hjälm och morgon runda

Kom iväg ganska tidigt idag med, är skönt med lite mindre trafik på vägarna. Fast det var ju svalt om armarna men vägrade armvärmare fast dom var med i ryggfickan. Det fick bli en gammal invand runda ner till Färjestaden och tillbaka, strax över 6 mil. Började i en ganska tröttsam motvind som blev lite mer sida längre söder ut.
Ny hjälm inköpt, det blev en Giro Savant Mips.
Men det rullade på okej ner till Glömminge där jag ökade takten i backen ner till Röhälla. Sedan blev det ett nytt försök i backen upp till 136an och idag blev det nytt personligt rekord. Skönt när man känner att det finns lite kraft i benen igen även uppför.
Skön hjälm, inte vit som tänkt men riktigt snygg.
Nerför Fägatan på slitna ben och vidare till rondellen vid brandstationen och upp till Almers. Fikonstopp och lite vatten väl uppe på 136an igen. Sedan vidare hemåt över Algutsrum och sedan stora vägen hem. Bra fart i medvinden vilket gav slitna ben då jag kom hem. Snittade nog runt 40 km/h stor del av vägen från Halltorp och hemåt.
Klädbacken behöver rensas ur
Efter lunch blev det en tripp till Färjestaden igen med familjen och köpte då en ny hjälm på Färjestadens cykelaffär. Det blev en Giro Savant med Mips system. Har spanat in den ett tag och nu blev det affär. Hade helst velat ha en vit men fanns inte i min storlek så den svart-röda blev en fräck ersättare. Skön och bekväm, ska bli kul att prova den på nästa runda.
Var även på fika på Strandnära i Stora Frö vilket var premiär för mig, allt var ekologiskt. Mycket folk och köer. Fast det goda kaffet och pajen var värt väntan. Vi kollade även in kitesurfarna nere vid stranden. Väl värt ett besök när man är ute och cyklar här på ön.

Naturspaning: Såg inte så många djur idag, men några Glador och så en räv i Strandskogen. Alvaret står nu i blom igen efter den lite regniga perioden. Nu hoppas vi på fler soliga dagar och lite mer värme.


Kommentarer