Cykla innan sex

Vaknade ovanligt tidigt och gick upp och åt frukost och tittade ut på ett magiskt morgon väder. Svidade om till cykelstassen och kom iväg ut på vägarna tio i sex. Solen värmde i den annars svala morgonen. Det låg lite dis över fälten och det var så där brutalt vackert när solens strålar spelade över landskapet.
Fuktig vägbana, medvind och sol i ansiktet, man tackar.
Styrde norrut och fick medvind, skönt då kroppen inte vaknat ordentligt. Ett spöklikt  tomt Köpingsvik passerades och jag såg väl 3 bilar på vägen till Föra. Det var jag och vinden och naturen som gled förbi. Såg Rådjurskid och vägen kantades av sniglar och Vinbärssnäckor bitvis.
Vackert över fälten i morgonsolen.
Efter tagit östra vägen förbi Föra blev det motvind lite svagt till att börja med men efter hand så ökade vinden och vid Petgärde var det cirka 10 m/s emot och det började bli svårt att hålla tempot. Det såg även hotfullt ut på himlen söder ut så jag väntade bara på dom första regndropparna.
Mörka moln söder ut.
Fast jag kom ända till Köpingsvik innan det började dugga lite smått och det ökade inte utan kom hem ganska torr och kunde ta lite morgon kaffe.
Ny kaffekopp, gårdagens loppis fynd, 2 kr.
Nya hjälmen var precis så som en bra hjälm ska vara den märktes inte utan prydde sin plats utan att klämma eller skava. Hittade även en bild från häromdagen med min Skeppshult och en fullastad kärra då det var ett härligt strandbesök.
Stålhästen och strandvagnen. Flera såna dagar önskas.
Naturspaning: Flera rådjur och 2 rådjurskid. Kärrhök och 60-talet tranor. Sniglar och Vinbärssnäckor i massor. En grävling och en räv. En brutalt vacker morgon med verkligen skiftande väder och upplevelser. Öland är fantastiskt.


Kommentarer