Soliga mil

Ett inlägg från gårdagen, lite försenat. :-)
Hade ju funderat på att cykla med Färjestaden motion idag men tiden räckte inte till då dom hade planerat att köra 13-14 mil och sedan var mina ben inte i form efter löprundan senast. Fick bli en liten femmilsrunda på egen hand i den underbara majmorgonen.
Strax norr om Mörby på Östra sidan av ön i medvinden
Blev att cykla den bekanta vägen upp till Föra för att där vika söderut till Bredsättra, sedan ner till Köpingsvik för att avsluta med avstickaren över Kolstad. Benen var som sagt lite stumma men det fungerade hyfsat i motvinden och dom piggnade till efterhand. I medvinden steg tempot och farten pendlade mellan 32-35 nästan hela vägen ner till Bredättra. Strax norr om Bredsättra möte jag Färjestadens motion i fin klunga och med god fart norrut i motvinden.
Det är inte bara Gullvivor som är gula på fälten
Efter att ha svängt vid Bredsättra så dog benen i motvinden och fick bita ihop för att inte farten skulle bli knappt styrfart. Fast en banan i farten gav lite kraft och sedan gick det lite bättre igen. Fast motvinden sög ut det sista ur benen igen vid Klintarakan. Försökte sedan att få lite fart i medvinden över kolstad men nu vägrade låren att samarbeta och det hände ingenting då jag försökte trycka på lite extra. Skönt med nerförslöpa från Kolstad och ända hem då benen var helt sura.

Naturspaning: Havsörn och Kärrhök i Egby trakten och några Tranor svepte över mig vid Petgärde. Blomprakten är slående nu och Orkidéerna verkar nästan finnas överallt, Öland är fantastiskt så här på försommaren.

Kommentarer