Ön är som vackrast nu!

Då tiden blev knapp och läxläsning gick före onsdagscyklingen igår, så fick det bli en solorunda idag istället. Strålande sol och 9-10 m/s sydliga vindar förgyllde dagen. Lite trög i mot vinden ner mot Färjestaden gick det allt. Om man bortser från Arla mjölkbilen och en vit Mercedes ML så var det en ganska händelsefattigt på väg söder ut. Denna bil/lastbil verkade gilla mig för dom körde extra nära. Tog nedre vägen vid Glömminge och här ökade farten lite i nedför backen och för att träden läade en hel del. Tog sedan av upp mot Algutsrum och förbi maskinuthyrningsfirman och uppför den härligt slingrande backen upp till 136an igen. Rullade Fägatan ner och så vidare mot Färjestaden och hamnen för en bananstund.
Fin utsikt över hamnen vid fruktstunden.
Tog sedan Storgatan upp till Almers innan jag svängde norrut upp mot Borgholm igen. Nu med vinden i ryggen, härlig känsla när det går så lätt och farten blir där efter. Pendlade nog mellan 37km/h och 45 km/h nästan hela vägen hem. Vaderna stumnade på Strandtorps rakan men inte så farligt. Blev en varm skön dusch vid hemkomst och lite lunch på det, satt som en smäck. Rullsnitt på 31,5 km/h är ju skapligt efter den lite sega starten i motvinden.
Hjälm och glasögon vilar en stund dom med
Naturspaning: Glador och Göken var båda synliga söder om Glömminge. Kaniner och harar plus ett antal rådjur. Tråkigast på rundan var den överkörda Igelkotten. Flera Steglits visade upp sin färgprakt i vägrenen i solskenet. Gula rapsfält överallt det är så vackert just nu.
Doften av raps och gult som solen.


Kommentarer