Vilken backe dom hade på Teneriffa

Har inte blivit något bloggande på ett tag då jag varit på semester och varit offline så att säga. Men efter första veckan på Teneriffa med semester i goda vänners lag, så blev det äntligen av med lite cykling på semestern. Adam och jag hade planerat lite innan avresan och jag hade letat upp cyklar att hyra. Vi hämtade ut dom på kvällen innan och ett missförstånd gjorde att det blev lite tidsnöd då vi hämtade ut cyklarna utan att hinna prova att dom funkade ordentligt.
Hyrcykel av märket BH
Dagen efter började vi med frukost och sedan blev det dags att leta sig ut ur Las Americas och upp mot Vilaflor som var dagens mål. Visste att det skulle bli mycket uppför men att det var uppför hela tiden dit hade jag nog inte riktigt räknat med. Var ju inga bitar med vila bara mer eller lite mindre lutning uppför. Härligt!
Underbar profil, ett halvårs höjdmeter här hemma på en förmiddag.
Adam som aldrig cyklat racercykel innan visade sig vara en bergsget av rang och jag hade svårt att hänga med i hans tempo, vilket var dumt att ens försöka men man drogs ju med av den härliga utmaningen. Vilket så klart straffade sig med mjölksyra och stumma lår. Men lite korta fotopausar (vila) så gick det väl ganska hyggligt ändå. Hade lite krångel med bakväxeln då den inte ville hoppa upp på dom lägsta växlarna utan att ta i ekrarna, lite finmekande fixade till det men det lägsta växeln kunde jag aldrig använda.
Adam poserar framför cyklarna

Härligt väder och kaktusar plus berg
Vilka vyer som vi såg på vägen upp och det blev varmare och varmare i det härliga vädret, skönt att slippa långbyxor och lager på lager kläder. Väl i Vilaflor blev det en kaffe med en glass och lite cykelprat med andra cyklister.
Ännu ett fotostopp

Vattenpaus och kaktusstudier.
Efter Vilaflor blev det utförskörning ner till Granadilla där vi planerad att ta lunch, Men det gick ju lite fortare ner för så vi rullade ut från Granadilla och tog sikte på San Miguel istället. Vilka härliga svepande kurvor och mestadels fin asfalt gjorde nerfarten rolig och fartfylld fast vi höll igen lite.
Fartvinden nerför krävde lite påklädning

Cyklarna var väl inte helt optimala i storlek men det fungerade

På väg ner mot Grandilla

San Marco sadeln var skön och vit och fin
I San Miguel blev det lunch med en helt fantastisk utsikt. En Disa bensinmack. Vilket gjorde mig påmind om min hund där hemma i Sverige som inte kunde följa med. (Ett stort tack till Mor, far, Ingrid och Alvar som var hundvakter så denna resa kunde bli av.)
Lunch vy

Vanligt förekommande skylt
Efter lunchen blev det fortsatt rull med ny kraft och gott humör. Tyvärr hoppade Strava ur den sitsa milen så hela rundan blev inte riktigt loggad men en favvo tripp som kommer vara motivationshöjaren då spinning i källaren blir för tråkig.
En sista bild innan vi susade ner till Las Americas igen för bad och afterbike
Trots ganska mycket trafik så var det nästan inga bilar som körde och slickade armbågarna eller tutade argt när dom inte kom förbi bums. Härligt asfalt 95% av turen. Hyrcyklarna kunde varit lite bättre men det får vi skylla oss själva med då vi kunde varit lite mer alerta då vi bokade. Vädret fantastiskt och alltid trevligt med nya vägar och upptäckter. Man skulle varit lite bättre tränad men så är det ju alltid. Nu är man laddad för denna säsong.

Naturspaning: Kaktusar och lavasten, Ett antal olika falkar och hökar. Tornseglare och en lång, lång uppförsbacke.


Kommentarer