Distansrunda i strålande sol, Öland levererar

Blev ett distanspass idag, siktade på att klara Stravas Granfondo utmaning men minnet svek då jag trodde det var 12 mil som gällde. Så lite smolk i bägaren blev det. Skulle vara 13 mil och turen blev 12,8 mil. Men en underbar tur i strålande sol, lite kyligt vid start men efterhand kom värmen så då åkte armvärmarna av. Svängde av ner mot Äleklinta. Då jag hade ett till minnesfel idag eller om vägen blivit betydligt sämre med stora stenar och rullgrus. Blev då att ta kustvägen till Djupvik trodde det skulle bli studsigt men den var i bra skick så det rullade på fint på gruset. Fast det var skönt när det blev asfalt igen.
Vy söderut mot Borgholm från Äleklinta

Kustvägen norrut mot mot Djupvik. (gravelporn)
Sedan över till Föra och Husvalla och svärfars sjöbod där det blev fruktstund. Såg Havsörn och flockar med Vitkindadgås under min rast med underbar utsikt över Östersjön.
Såg även Törnskata och Tornseglare.
Sjöbodrast med fruktstund

Ingen dålig utsikt i det strålande vädret
Fortsatte ner mot Norra Möckleby med en ny rast vid Lerkaka med fikon och banan. Sedan dagens enda riktiga medvind då jag korsade ön till Färjestaden för att rasta igen med årets första mjukglass.
En av dom godare jag ätit efter drygt 3 timmar på sadeln
Sedan hemåt med trötta ben men det fanns lite kraft kvar för att göra en bra backe från Röhälla upp till Glöminge. Sedan bara att nötta på så man kom hem. 5 timmar tog rundan och då 4,28 sittandes på cykeln. Snitt på nästan 29 km/h känns helt okej. Trött i kroppen men det var ju det som var meningen.
Ett fall för stilpolisen, inte cykelkorg på en sån pärla. Fast det är väl praktiskt


Kommentarer