En riktig vårrunda

Efter en vecka med utlandsjobb och ingen cykling så var det äntligen dags för en liten runda på hojen. Inte lika varmt som på Gran Canaria men solen sken och jag ikapp med den. Ingen tjock jacka behövdes idag utan kortärmat med armvärmare var fullt tillräckligt. Fast hade då en vindtätt underställströja på mig. Blev en klassiker "Förarundan" började i motvind och det märktes att jag inte hojat på ett tag då det gick ovanligt trögt upp till Föra. Sedan då jag fick vinden i ryggen gick det så klart lättare men hade svårt att hålla tempot uppe.
Signalgul för att synas ordentligt i trafiken
Kom igång bättre neråt Löt men då var det ju strax dags att svänga in i kantvinden för att komma tillbaks till västra sidan igen. Blev betydligt jobbigare men orkade hålla ganska god fart över till Köpingsvik och sedan gick det oväntat bra hem till Borgholm igen. En lite rast i solstolen innan det var dags för dusch och sedan jobb.
Lite vila på altanen efter turen.
En skön tur på det stora hela även om det var slitsamt bitvis men det är ju bara att träna på så jag kommer i bättre form.

Naturspaning: Sädesärla såg jag flera gånger och även storspoven. Strax innan Löt var det 2 örnar i luften och vid Laxeby kom ett sträck med tranor flygande. Vitsipporna har börjat blomma och gräset börjar bli riktigt grönt i trädgårdar och på fälten.

Kommentarer