Långrunda i finväder med Niklas, sedan datorcrash

Det fina vädret höll i sig och jag var ute i Köpingsvik vid 9:00, trots att jag hade glömt plånboken och fick vända om efter den. Solen strålade på oss när vi trampade norrut i lätt medvind. Niklas var taggad till tusen och vi njöt av det fina vädret och grönskan runt oss. Vi la in några temposträckor på vägen upp till lunchen på Kalk. En innan Södvik där vi svängde in och tog vägen ner till Persnäs och sedan upp till Lilla Horn för att där ta Lövängsvägen till Källa. Benen var fortfarande pigga när vi tog Hagabyvägen upp mot Löttorp.
Dagens lunch på Kalk
Då vi var lite tidiga för lunch tog vi oss vidare norrut på Sandbyvägen och vidare mot Vedborm där vi kom in på en mindre väg som övergick i grus. Vi vände och provade nästa avtagsväg men samma resultat igen. Då vi stod där och diskuterade hörde jag för första gången i år göken hoa. Det fick bli samma väg tillbaka ner till Skriketorpsgatan. På den kom vi till Löttorp och Kalk för lunch. Skönt att sitta i solen och intaga god mat och prata lite strunt. Mätta och belåtna tog vi oss på cyklarna igen för att rulla ner till Kalmarsund och Alvedsjöbodar.
Niklas rullar längs ett stilla Kalmarsund
Så upp till Ranstad och cykelvägen ner till Källa. Här drog Niklas igång en hård intervall som tog musten ur oss, kan ha varit värmen och att vi nästan rullat 9 mil. Vi kämpade vidare och nu var det motvind trots att vi sett att det inte blåste då vi varit nere vid sundet. Men nu hade eftermiddagsbrisen dragit igång och den ökade stadigt. Vid Stenninge tog vi ner till Sandvik och i mot vinden upp till 136an och Södvik var en av de jobbigaste partierna under dagen. Vi tog en avstickare förbi Lofta för att få lite sundsutsikt igen. men då var det stort pådrag med grävmaskiner och vägen avgrävd. Fick bli en omväg på grusväg men den var hård och fin och inte så mycket löst grus.
Bleke suddar ut gränsen mellan himmel och hav
Orkentröt men vi hade nu inte långt kvar och vi bättrade ju på cykelbrännan då vi kryssade fram och åter på vägarna. En mycket trevlig tur avslutades med lite dricka och snack i Köpingsvik. Vi var båda nöjda med dagen och benen hade fått en rejäl dos träning då vi hamnade på dryga 12 mil. Öland bjöd på underbart högsommarväder. Sen en plump då datorn havererade då jag tänkt skriva om detta äventyr. Fast nu har det löst sig, efter lite tragglande med nyinstallation och uppdateringar.

Naturspaning: Ekorre som Niklas såg. En mård som sprang ut framför våra hjul så vi nästan fick bromsa. Hört göken och sett tornseglare. En örn var synlig över vid Lammet och grisen. Några rådjur och harar som vanligt. Mängder med orkidéer och andra fina blommor som sprängt fram i värmen som varit.


Kommentarer