Tur med Robban och Niklas

8:30 stod jag utanför Niklas och väntade, stax dök Niklas upp och vi väntade in Robban som skulle hem från jobbet och ville ha sällskap. Det var rejält blåsigt men solen sken till en början av turen då vi trampade iväg så fort Robban kommit. Tog oss över till Egby och sedan vidare söderut.
Full fart på vindkraften idag.
Fick till ett riktigt bra samarbete i motvinden ner mot Södra Bäck, där Niklas och jag skulle svänga av och Robban fortsätta hem ensam sista biten ner till Färjestaden. Det kom några skurar och en hel del kastbyar som gjorde livet lite surt för oss. Men Vi tog ett litet snack innan vi skiljdes åt och var ganska nöjda med hur vi klarat av motvinden. Nu fick Niklas och jag ganska snart medvind och vi flög fram större delen av vägen till Dyestad. Upp till Karum var det inte lika lättrampat men vi slet på för vi visste att snart skulle det bli medvind delux. Färden från Karum till Gärdslösa var helt magisk och vi låg bitvis och pendlade runt 45 km/h utan större ansträngning.
Massage efter hemkomst
Sedan rullade det på bra upp till Egby där vi svängde in i motvinden igen och nu var den riktigt hård och byig. Här fick vi slita för att ta oss över till Köpingsvik igen. Vi rullade in hos Niklas och efter en liten SPD vurpa så skilldes vi åt och jag tog vägen över Kolstad för att slippa trafiken. Fortsatt motvind och det var på rejält stumma ben jag kom hem och bad Algot om lite hjälp med massage av baksida lår som var rejält sliten och behövde knådas lite. Efter knådning och en dusch så kändes det betydligt bättre och det var gott med lite lunch.

Naturspaning: Inte så mycket natur i blicken i början utan mest koll på backdäck och tecken på framförvarande cyklist. Såg några glador och en havsörn. Fick känna på modernatur på flera sätt idag med vind, sol och regn. Niklas tog ju en lite närmare naturspaning på slutet. Tack till Robban och Niklas för en trevlig runda. 85 km in på träningskontot.

Kommentarer