Trevlig tur med golflunch

Niklas och jag tog en runda upp till Löttorp för att testa ett nytt lunchställe och få lite mil till träningsboken. Vi tog samma väg som senast med en liten ändring då vi tog om vägen runt Äleklinta för att Niklas skulle få testa kustvägen. Varmt och skönt med en gassande sol och ganska svaga vindar. Medvind stor dela av turen upp mot Löttorp. Körde in genom Löttorp och vidare ner till Alvedsjöbodar där det var betydligt svalare då vinden kom insvepande från sundet.
Framme vid Källatorpsgolfrestaurang
Så vände vi åter in mot ön och siktade på Källatorp för lunch. Golfrestaurangen erbjöd Raggmunkar vilket vi tog båda två. Gott och trevligt hade vi solen och efter kaffet var det dags för oss att rulla vidare. Efter en seg start kom kroppen igång och vi kämpade oss neråt mot Föra där vi tog östrasidan ner mot Tjusby där vi hade planerat svänga åter mot Borgholm.
Mums!
Nästan hela turen hade pigga ben men i motvinden efter Tjusby så tröt kraften. Kan också ha berott att vi tryckte på rejält på segmentet innan vi svängde av. Men vi körde på och trötta och nöjda stod vi och pratade en stund innan vi skiljdes åt för att komma hem. 12 mil i underbart väder var som balsam för själen. Ett rejält fall framåt för min del och tror jag börjar hitta tillbaka där jag var innan förkylningen härjade.

Naturspaning: Rådjur med kid i Persnäs. Flera ormar på vägen. Kärrhök och ängshök. Börjar bli mycket småkryp i luften nu och det blir ett och annat ofrivilligt skrovmål under turen. Öland varmt och skönt med strålande sol. Möte några andra cyklister som var ute och njöt i det fina vädret.

Kommentarer