Sol och frost

Äntligen en blå himmel igen efter allt regn. Solen tittade fram och försökte värma lite och nattfrosten jagade strålarna bort. Efter ha varit ute med hunden och röjt lite efter frukosten så var det dags att cykla lite. Trodde ett tag att det skulle bli en kort runda då en dam på el-cykel gjorde en praktvurpa framför mig, då hon bromsade med frambromsen och svängde i dom blöta löven. Som tur var så klarade hon sig utan skador och försäkrade att hon inte behövde någon hjälp men att jag skulle vara försiktig då det var halt på löven. Tackade för rådet och cyklade sedan vidare, vilket hon också gjorde.
Rakan efter Törnbotten, söderut
Tog 136an ner till Algutsrum och naturens färgprakt var bedövande vacker där jag rullade fram. Lite svalt om tårna då jag glömt att tejpa igen frisklufts hålen på skorna vilket jag brukar göra för att slippa få in så mycket kall luft på tårna. Frosten låg kvar där solen inte kom åt. Vid Algutsrum tog jag Törnbottenvägen och sedan vidare över till Norra Möckleby.
Kallt om fötterna trots skoöverdrag.
Från N. Möckleby hade jag en lätt medvind vilket var skönt då jag inte längre hade solen i ansiktet så blev det betydligt kallare, så det var skönt att slippa vinden med. Nästan ingen trafik på östra sidan vilket det oftast inte är efter sommaren. Det rullade på fint och jag fick upp värmen bra, om än inte riktigt om tårna. Benen kändes pigga ända fram till Bredsättra där det började gå lite tyngre fast nu var det ju inte så långt kvar hem. Vid Egby tog jag in på Egbyvägen mot Köpingsvik, rakt in i motvinden som nu hade frisknat på och jag fick bita i ordentligt tills jag kom in bland träden efter de öppna fälten där vinden fick extra fart. Det blev motvind hela vägen hem så det var på möra ben jag stannade och tömde postlådan vid hemkomst.
Dom öppna fälten på Egbyvägen
Skönt med torra vägar då det inte blir lika mycket cykelvård då när man kommer hem. Dusch och sedan lunch innan dagen fortsätter med hämtning av Newbody kläder som dottern har sålt för sitt basketlag.
Naturspaning: Ett lågflygande SK60 skrämde mig nästan. Vilket färgskådespel det blir med solen och frosten och alla löven som dalar ner ifrån trädens grenar. 12 rådjur och en fasan, 2 rådjur gick över vägen på exakt samma ställe som förra rundan. Undrar om det blir 3 nästa gång? Vråkar nästan överallt även några duvhökar var synliga. Fast viporna har nog flyt fälten för det syntes inte till några idag heller. En underbar tur i härligt väder, solen är extra njutbar nu när den nästan varit osynlig en period. Drygt 7 mil in på träningsbanken.

Kommentarer